Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Πώς να αποφύγουμε τον κίνδυνο Πνιγμού στα Παιδιά





Ασφάλεια στη πισίνα.


  Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους μέσα ή κοντα στην πισίνα. Η στενή επίβλεψη απο ένα υπεύθυνο ενήλικα είναι και ο καλύτερος τρόπος πρόληψης απο πνιγμό.


  Κάθε φορά που παιδιά κάτω των 5 ετών είναι στη πισίνα ,  να βρίσκεται ένας ενήλικας σε κοντινή θέση για να επέμβει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.

  Εγκαταστήστε ένα φράχτη τουλάχιστον 4 πόδια ψηλό γύρω απο τις τέσσερις πλευρές τις πισίνας.


  Τοποθετήστε εξοπλισμό διάσωσης κοντά στη πισίνα και ένα φορητό τηλέφωνο. Επιλέξτε υλικά που δεν άγουν τον ηλεκτρισμό.


  Αποφύγετε τα φουσκωτά βοηθήματα κολύμβησης . Δεν είναι υποκατάστατα των εγκεκριμένων σωσίβιων και δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας σε παιδιά και γονείς.


  Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα μαθήματα καλύμβησης ή τα μαθήματα δεξιοτήτων επιβίωσης στο νερό σε βρέφη ηλικίας κάτω του 1 έτους μπορούν να αποτρέψουν τον πνιγμό.


  Η απόφαση να εγγραφεί ένα παιδί σε μαθήματα κολύμβησης θα πρέπει να πέρνεται απο τον γονέα σύμφωνα με την αναπτυξιακή ετοιμότητα του παιδιού.


  Ενημερωθείτε για το αν έχει γίνει ''σέρβις'' στη πισίνα και αν υπάρχουν καλύμματα αποστράγγισης στις αποχετεύσεις και στα άλλα σημεία αναρρόφησης.


  Εάν ένα παιδί λείπει αναζητήστε το πρώτα στη πισίνα.


  Ενημερωθείτε σχετικά με τις οδηγίες για την ασφάλεια στη πισίνα μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας.



Ασφάλεια στη βαρκάδα.


  Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να φορούν σωσίβια.


  Βεβαιωθείτε ότι το σωσίβιο είναι το σωστό μέγεθος για το παιδί σας.


  Παιχνίδια , σχεδίες ή στρώματα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως σωσίβια. Οι ενήλικες θα πρέπει να φορούν σωσίβια για τη δική τους ασφάλεια και για να δίνουν το καλό παράδειγμα.


  Έφηβοι και ενήλικες πρέπει να προειδοποιούνται για τους κινδύνους που κρύβει η βαρκάδα  όταν είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή ακόμη και φαρμάκων.


Κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα.


  Ποτέ μην κολυμπάτε μόνοι . Ακόμη και οι καλοί κολυμβητές χρειάζονται φίλους !


  Ένας ναυαγοσώστης (ή κάποιο άλλο άτομο που να γνωρίζει σχετικά με τη διάσωση στο νερό) πρέπει να παρακολουθούν τα παιδιά όταν βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό. Τα μικρότερα παιδιά θα πρέπει να επιβλέπονται στενά , με ¨επίβλεψη αφής¨.


  Βεβαιωθείτε ότι το παιδί ξέρει πότε να βουτήξει , εκτός εάν αυτό επιτρέπεται απο έναν ενήλικα που γνωρίζει το βάθος του νερού και το αν υπάρχουν υποβρύχια αντικείμενα .


  Ποτέ μην αφήνετε ένα παιδί να κολυμπά σε κανάλια ή σε γρήγορα κινούμενο νερό.


  Το κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο όταν είναι παρών ο ναυαγοσώστης .

Προσθήκη λεζάντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου